Øyelokk

Etterhvert som man blir eldre endres øyets omgivelser. Huden blir mister spenst, fett siger og muskulaturen tynnes. Alt dette fører sammen til at man ser eldre ut, og kan i tillegg gi plager som innskrenket synsfelt.

Vanlig operasjon
En operasjon for løs hud på øvre øyelokk er et svært vanlig forekommende inngrep. Operasjonen foregår som regel i lokalbedøvelse. Ved inngrepet legges et snitt på øvre øyelokk og overskuddshuden fjernes. Samtidig kan man fjerne fett og muskel dersom dette er nødvendig. Din plastikkirurg kan fortelle deg om dette. Snittet lukkes med tråd og tape. Vanligvis fjernes dette etter omtrent en uke. 

Nedre øyeokk
På nedre øyelokk kan man med alder utvikle løs hud, og forr mange også poser pga overskudd av fett. Det finnes flere ulike behandlingsmetoder for løs hud og fett på nedre øyelokk. Fett kan noen ganger fjernes gjennom et snitt i øyets slimhinne. Huden kan strammes opp med laser eller med et åpent snitt like under hårene på nedre øyelokk. Av og til kan man også behandle begynnede poser (tear trough) med injeksjoner eller fett-transplantasjon. Hva som passer for ditt tilfelle må vurderes av en erfaren kirurg.

Komplikasjoner
Komplikasjoner kan forekomme etter alle former for kirurgi. Ved en øvre øyelokksoperasjon er det ytterst uvanlig, men infeksjoner og blødninger kan forekomme. På nedre øyelokk må man være oppmerksom på faren for nedtrukket øyelokk. Arrene etter operasjonen blir som regel nærmest usynlige