Hva betyr NFEP for deg?

En kosmetisk operasjon eller behandling har til formål å korrigere noe man ikke er fornøyd med.  
 • Du blir tatt på alvor

  En kosmetisk operasjon eller behandling har til formål å korrigere noe man ikke er fornøyd med. Det kan dreie seg både om kosmetikk og om funksjon. Av og til er det kun mindre endringer som er ønskelig, andre ganger er det behov for dramatiske forandringer. Hva som er riktig for deg er det kun du som vet. Uansett hva du tenker på er du garantert å bli tatt på alvor hos en av våre medlemmer. Som leger har vi taushetsplikt, og proffesjonalitet og pasientsikkerhet er en selvfølge.

 • Lang erfaring og utdannelse

  Alle medlemmer av Norsk Forening for Estetisk Plastikkirurgi (NFEP) har lang utdannelse innen plastikkirurgi i tillegg til en omfattende erfaring innen kosmetisk kirurgi. Vi er opptatt av at du skal føle deg trygg og at du skal få den behandlingen som er riktig for deg. Før en behandling vil du tilbys en samtale om muligheter og eventuelle bivirkninger. All behandling medfører fare for komplikasjoner, og det er viktig at du er godt informert om dette slik at du kan ta en besluttning på riktig grunnlag. Det betyr også at vi av og til må si nei til behandling. Enten fordi risiko for komplikasjoner er for stor, eller fordi en behandling ikke vil kunne oppfylle dine krav og ønsker.

 • Annonsering

  Kosmetisk kirurgi og behandling er et fag med stadig flere aktører. Noen av disse er dessverre mindre seriøse enn andre og lover mer enn de kan holde. Ofte ser man aggressiv annonsering som lover urealistiske resultater. Vi ser også eksempler på annonsering som tar sikte på å danne et negativt bilde av konkurrerende behandlingsformer og kolleger. 

  Våre medlemmer skal følge norsk lovgivning hva anngår annonsering. Det innebærer at pasienten får tilgang til grundig og faglig korrekt informasjon før en eventuell behandling, at indikasjonsstillingen er riktig og at oppfølgingen sikrer et godt resultat. 

 • Seriøsitet

  Som offentlig godkjente leger med lang utdannelse og erfaring er vi svært opptatt av å gi deg som pasient et ærlig og realistisk bilde av hva som kan oppnås ved et inngrep utført av en kompetent kirurg. Kosmetiske inngrep har ofte ingen tungveiende medisinsk indikasjon, og Norsk Forening for Estetisk Plastikkirurgi ser det derfor som særlig viktig at pasienter som søker slike inngrep får optimal behandling med så lav risiko som mulig. Samtidig må eventuelle komplikasjoner håndteres adekvat ved behov. 

  Du finner en oversikt over alle våre medlemmer på denne siden.

 • Våre medlemmer

  Se en oversikt over våre medlemmer på denne siden